Хуманитарна "тројка"

Хуманитарна организација "Срби за Србе", у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, организовала је 2. хуманитарни турнир у шутирању тројки "Тројка из блока". Турнир је одржан 1. јуна у ОШ "Лаза Костић" у Новом Београду и Чикагу.

Циљ такмичења "Тројка из блока" био је прикупљање финансијских средстава за потребе изградње најмање 10 купатила социјално угроженим породицама у Србији.

Такмичење је окупило око 1.000 гледалаца и преко 200 учесника, који су се витешки надметали у шутирању тројки. Турнир су званично отворили потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, помоћник министра за рад, запошљавање и социјалну политику, Владимир Пешић и бивши капитен одбојкашке репрезентације Србије, Бојан Јанић.

Поред њих, на турниру су учествовали и Никола Хаџи Николић из бенда 357, Аца Селтик из бендова Ортодокс Келтс и Деспот, глумац Андрија Кузмановић из популарне серије Монтевидео, певач Никола Роквић, одбојкаши Новица Бјелица, Милан Васић, Марко Самарџић, Милош Терзић, Томислав Докић, кошаркаши Филип Човић и Александар Цветковић, реп музичар Бошко Ћирковић Шкабо, реп групе ЈБК, ТХЦ ла Фамилија, Сик Тац и Фантастична Четворка. Наступ ових реп група увеличао је и стритбол фристајлер Немања Блажић који је сјајним акробацијама подигао публику на ноге.

Након квалификација и финалног дела Тројке из блока, победник турнира био је Милан Стојић са 18 погодака, друго место заузео је Јован Драгаш са 16, док је трећи био Немања Цвјетић са 15. Поред тројице најбољих, пригодне награде су добили и остали учесници финалног дела.

Пошто је турнир био хуманитарног карактера, за реализацију пројекта изградње купатила прикупљено је 355.910 динара, највише захваљујући великом броју учесника, донатора и спонзора који су подржали овај хуманитарни пројекат.

"Веома сам задовољан одзивом такмичара као и подршком коју смо добили од великог броја спонзора и познатих личности из света културе и спорта. Посебно ме радује обећање Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику Републике Србије да ће држава Србија следеће године пружити подршку у реализацији овог великог хуманитарног пројекта", рекао је Милош Голић, један од главних организатора турнира ''Тројка из блока'' и члан Хуманитарне организације "Срби за Србе".

Огранак Хуманитарне организације Срби за Србе организовао је турнир ''Тројка из блока'' само шест сати касније и на другом крају света, у највећем српском граду у дијаспори - Чикагу, који је добио подршку од Владимира Радмановића, кошаркаша Чикаго Булса.

"Тројка из блока" ће се одржати први пут и у Крагујевцу, 16. јуна са почетком од 13 сати у хали "Гордана Богојевић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи