Победници "Стокхолмски орлови"

У Стокхолму је прошлог викенда одржано 17. Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре. За прво место су се борили "Косово Книн" из Београда и домаћини, "Стокхолмски орлови", који су и извојевали победу.

Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре (КЕПСД) има дугу традицију и већ седамнаест година се одржава у градовима широм Европе.

Први турнир је одржан 1997. године у немачком граду Биелефилду и од тада до данас, српски клубови у дијаспори негују ову спортску традицију.  Турнир окупља аматерске и професионалне екипе из Немачке, Шведске, Француске, Швајцарске, Енглеске, Аустрије, Норвешке, Србије и Републике Српске.

Домаћин првенства ове године је био клуб из Стокхолма "Stocholm Eagles", а утакмице су се играле у хали "Орлово гнездо", како га зову Срби из Стокхолма.

После групног такмичења, четири екипе су се пласирале у четврт финале - Синђелић из Гетеборга, Косово Книн из Београда, Беобаскет из Дизбурга и домаћини, Стокхолмски орлови.

У четврт финалу је екипа Косово Книна савладала Беобаскет, а Орлови су савладали прошлогодишњег првака Синђелић. У борби за треће место, екипа Синђелића је савладала екипу Беобаскета, а у финалу су се састали Косово Книн и Стокхолмски орлови.

Резултат финалне утакмице је био неизвестан до самог краја. Гости су у трећој четвртини водили са 10 поена разлике, али победу су извојевали Стокхолмски орлови. Резултат је био 62-56.

Свечана додела пехара и награда приређена је 18. маја у просторијама српске православне цркве у Стокхолму. Пехар за фер плеј припао је екипи Отписани из Норвешке, која је први пут учествовала на овом турниру.

"Била нам је велика част да организујемо овогодишње првенство дијаспоре и наравно да смо пресретни због победе нашег тима из Стокхолма. Ипак је важно рећи да је нама, који се састајемо сваке године, најважније дружење и да је ово једини интернационални турнир који окупља Србе из целе Европе", изјавио је Горан Попов, први човек „Стокхолмских орлова".

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи