Летња пракса за студенте из дијаспоре

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), уз подршку амбасаде Швајцарске, отворила је трећи конкурс којим позива студенте из дијаспоре да се пријаве за летњу праксу у локалним самоуправама и компанијама у Србији. Конкурс траје до 15. јуна 2013. године.

Циљ пројекта је упознавање студената са начином функционисања локалне администрације и привреде, као и мотивисање да се трајно врате у Србију и знање и искуство стечено у иностранству употребе за подстицање локалног економског развоја.

Градови и општине који су до сада потврдили учешће су Београд, Ниш, Крагујевац, Ужице, Рума, Пирот, Неготин и Кикинда.

Рок за пријављивање је , а услови које би кандидати требало да испуњавају јесу да говоре, пишу и читају српски језик, да се тренутно налазе на основним или постдипломским студијама односно специјализацији у иностранству, као и да постижу завидне резултате.

Документа која су обавезни да приложе су мотивационо писмо, скенирана прва страна пасоша, доказ о студијама у иностранству у току школске 2012/2013 и биографија са фотографијом не старијом од годину дана са детаљним подацима о студијама, освојеним наградама, радном искуству и осталим интересовањима релевантним за овај пројекат.

Детаљније информације о начину пријављивања могу да нађу на сајту НАЛЕД-а. НАЛЕД би требало да са партнерима и општинама обезбедити обуку, материјале, исхрану и смештај за студенте.

У претходне две године летњу праксу прошло је 37 студената из САД, Канаде, Француске, Италије, Немачке, Аустрије, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Словачке и Македоније, а нова знања стицали су у 30 локалних самоуправа и 15 компанија.

НАЛЕД је на друштвеној мрежи Фејсбук покренуо страницу, на којој информише студенте о могућностима праксе, запослења, као и културно-друштвеним манифестацијама у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи