Скуп дијаспоре у Београду

Делегација истакнутих и успешних појединаца српске дијаспоре из Немачке, Аустрије, Русије, Велике Британије, Америке, Канаде, Аустралије, Шведске и Финске борави у Београду од 21. до 24. маја. Организатор посете је Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а циљ је јачање веза матице и дијаспоре и унапређење међусобне сарадње.

Током боравка делегација ће се састати са највишим државним руководством и разматраће питања која се тичу: стварања погодности за инвестиције из иностранства у Србију, отварање нових радних места, подстицање извоза из наше земље, допринос европским интеграцијама и партнерских односа Србије са земљама из којих долазе.

Јавно слушање у Скупштини Републике Србије на тему: „Србија и њена дијаспора - како унапредити сарадњу" ће се одржати 23. маја у 12 сати. Слушању ће присуствовати представници Владе Србије, локалних самоуправа, међународних организација - Канцеларија УНДП у Београду, и амбасадори земаља из којих долазе ови угледни појединци.

Међу истакнутим појединцима српске дијаспоре који ће учествовати на скупу су Мирослав Мајкл Ђорђевић, Алекс Мачески и Слободан Павловић из Америке, др Милоје Ж Милићевић, проф. др Дејан Илић и Бранислав Кнежевић из Немачке, др Радивоје Петрикић из Аустрије, др Сузана Хол из Аустралије, Зоран Ћурчин из Канаде, Горан Радмановац из Русије, Јовица Божић и Загорка Таунсенд из Велике Британије, Србољуб Лукић из Финске, Зоран Јовковић Хагерт из Шведске.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи