Делегати из Британије ослушкују српску заједницу

Треће редовно заседање Скупштине дијаспоре и Срба у региону биће одржано почетком јула у Београду. Делегати из Велике Британије и Северне Ирске сутра окупљају представнике српске заједнице како би дефинисали најважније теме о којима би Скупштина требало да расправља у јулу.

Треће редовно заседање Скупштине дијаспоре и Срба у региону планирано је за почетак јула.

Тим поводом, делегати Скупштине дијаспоре и Срба у региону за Велику Британију и Северну Ирску, Мирјана Јовановић Лазић и Жељко Вранеш, сутра се састају са представницима српске заједнице. Састанак ће бити одржан у згради амбасаде Републике Србије у Лондону.

Лазић и Вранеш су упутили отворен позив представницима српске заједнице у Британији да се сутра састану како би направили заједничку стратегију и дефинисали теме о којима би Скупштина дијаспоре требало да расправља на наредном заседању.

Овом приликом делегати ће презентовати свој досадашњи рад и резултате, разменити искуства и искористити прилику да чују сугестије српске заједнице Британије у вези даљег деловања Скупштине. Од састанка се очекује и да јасно буду изнета очекивања дијаспоре у односу на матицу и да се поправи комуникација међу самим члановима српске заједнице у иностранству али и са матичном државом.

Очекује се да делегати Скупштине дијаспоре у осталим државама одрже сличне сусрете пре јулског заседања јер усаглашени закључци са оваквих састанака умногоме доприносе ефикаснијем раду Скупштине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи