Дијаспора у Ноћи музеја

У десетој, јубиларној Ноћи музеја 2013. вечерас учествује и Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије. Програм почиње у 18 сати у просторијама канцеларије.

Јубиларна, десета Ноћ музеја овог 18. маја отвара врата више од 150 културних институција у 68 градова и места у Србији, обележавајући тако овај значајан јубилеј.

Програм Канцеларије за дијаспору и Србе у региону је осмишљен у виду дружења са нашим људима из расејања.

У директном разговору биће испричане приче о потрази и борби за срећом. Уз послужење „носталгије" биће приказан и филм о младим Србима у Њујорку. Ради се о остварењу „Њујорк:шест сати раније", аутора Драгане Кањевац уз продукцију Наташе Милојевић.

Посетиоцима ће бити понуђено и учешће у радионици за израду сувенира. Биће представљена старозанатска техника декорисања лицидерских колача, уз стављање акцента на промоцију ћирилице и укључивање деце у исписивање ћириличних слова на лицидерским срцима. И посетиоци ће имати могућност да учествују у декорисању.

Ексклузивно у Ноћи музеја, у Канцеларији за дијаспору, од 20.30 часова наступиће дива џез музике Јасна Јовићевић, из Канаде. 

За ову прилику, у простору баште Канцеларије, изложени су текстови које је уступила "Политика онлајн", са причама, утисцима, сећањима, доживљајима Срба који живе широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи