Европско кошаркашко првенство дијаспоре у Стокхолму

Стокхолм је домаћин овогодишњег, 17. по реду, Европског кошаркашког првенства српске дијаспоре. Шведска престоница ће 17. и 18. маја угостити аматерске и професионалне екипе наше дијаспоре у дворани у Стокхолму коју Срби популарно називају „Орлово гнездо“.

Европско кошаркашко првенство српске дијаспоре биће одржано 17. и 18. маја у Стокхолму. Турнир има дугу традицију и већ 17 година се одржава у градовима широм Европе.

Турнир окупља и аматерске и професионалне екипе а међу учесницима ове године су екипе из Немачке, Шведске, Француске, Швајцарске, Енглеске, Аустрије, Норвешке, Србије и Републике Српске.

Домаћин овогодишњег турнира је шведски прволигашки клуб „Стокхолмски Бели Орлови". Турнир се игра у дворани клуба „Бранкyрка хала" или како је Срби у Стокхолму популарно називају „Орлово Гнездо".

Горан Попов, председник „Стокхолмских Орлова", о очекивањима од овогодишњег турнира, каже:

"Нама је велика част да будемо домаћини овог српског првенства и да заједно са Омладинским савезом у Шведској угостимо наше пријатеље из дијаспоре. Ми смо учесници турнира од 2008. године и КЕПСД је по мени најбољи српски спортски турнир у дијаспори. Ниједан други турнир не окупља толико наших кошаркаша из целе дијаспоре и повезује наше људе и клубове на овакав  начин. Надамо се да ће наши гости уживати у Стокхолму и да ће турнир протећи у фер-плеју. Позивам све наше људе из Стокхолма и околине да дођу и бодре наше тимове."

Турнир почиње у петак у 10 сати. У суботу се наставља од 9 сати, од 11 сати се игра плеј-оф а у 15 часова почиње финале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи