Конференција српске медицинске дијаспоре

Конференција српске медицинске дијаспоре 2013. биће одржана од 16. до 18. маја у Београду. Захваљујући великом одазиву наших лекара из дијаспоре, долази стотинак врхунских стручњака, предавача и активних учесника из целог света.

Под покровитељством престолонаследника Александра Другог и принцезе Катарине у Београду ће средином маја бити одржана четврта Конференција српске медицинске дијаспоре.

Програмом конференције планирана је пленарна сесија која ће покрити најновије смернице Светске здравствене организације и здравствену заштиту у САД. Теме ће бити и образовање и тимски рад са примерима из Канаде, као и медицинске иновације усмерене на пацијенте, са примерима из Велике Британије. Ове теме су предмет изузетног интересовања свих здравствених радника али и студената медицине и фармације.

Домаћини округлих столова биће различите клинике Клиничког центра Србије и Медицински факултет у Београду, а модератори наши истакнути лекари и професори медицине.

Посебна седница ће бити одржана на Медицинском факултету у Београду где ће у фокусу бити студенти медицине којима ће предавачи из дијаспоре приближити медицинско образовање у иностранству.

Међу стотинак лекара који долазе из иностранства налазе се врхунска имена, истакнути лекари из дијаспоре. Њима ће се придружити водећа имена српског здравства и чланови Краљевског медицинског одбора.

Конференција ће званично бити отворена 17. маја, а очекује се да отварању, између осталих, присуствују и патријарх српски Иринеј, министарка здравља Славица Ђукић - Дејановић, министар иностраних послова, Иван Мркић.

Конференција се одржава у организацији Фондације принцезе Катарине, а у сарадњи са Министарством здравља и Министарством иностраних послова Републике Србије, Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије, медицинским факултетима Универзитета у Београду и Универзитета у Новом Саду, Српским лекарским друштвом, Светском здравственом организацијом и медицинским одборима Лајфлајн хуманитарне организације из Чикага и Канаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи