Камп традиције и природе

У првој половини јула планирано је одржавање летњег кампа у Сирогојну, на Златибору. Очекује се долазак деце српског расејања из 15 земаља света. У средишту наставног програма је српски језик и историја.

Образовно рекреативни Летњи камп Сирогојно 2012, одржаће се од 1. до 15. јула 2012. године у Спортско рекреативном центру „Вива Спорт" у Сирогојну, на обронцима Златиборa. Камп је намењен младима узраста од 8 до 16 година.

Организатор Летњег кампа је Афирмативни центар из Београда, а подршку пројекту дало је Министарство дијаспоре и вера Републике Србије.

Камп има за циљ да окупи младе из више од 15 земаља света како би у аутентичном амбијенту Сирогојна учили српски језик, географију, историју српског народа и реализовали спортско рекреативне активности, дружећи се са својим вршњацима из Србије.

Обавезни дневни програм у Кампу чине часови српског језика и традиције, историје и географије у преподневном часовима, док ће у поподневни часови бити резервисани за рекреативни програм и изборне радионице (сликарство и иконопис).

Организатори посебну пажњу посвећују здравој исхрани деце. У оквиру овог Кампа, обећавају, служиће се традиционална српска јела и локални специјалитети. Планирани су излети у Старо етно село, Дрвенград, манастир Милешево. Намера организатора је да камп у наредном периоду учини традиционалним.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи