Нови председник Савеза Срба у Румунији

У Темишвару је одржана годишња скупштина Савеза Срба у Румунији. Поред 230 делегата српске националне заједнице, присуствовали су високи званичници Владе Румуније, Владе Србије, конзул Србије у Румунији и друге званице. За новог председника је изабран Огњен Крстић.

Савез Срба у Румунији је на годишњој скупштини за новог председника изабрао Огњена Крстића, саопштио је Секретаријат за културу и информисање Војводине. Ту функцију је до сада обављао Славомир Гвозденовић.

На скупштини одржаној у Темишвару учествовало је 230 делегата српске националне заједнице у Србији, а секретаријат није навео више података о новом председнику.

Скупу су присуствовали и представници влада Румуније и Србије, Лазар Манојловић, конзул Србије у Румунији, владика Српске православне цркве у Темишвару Лукијан и војвођански секретар за културу Милорад Ђурић.

Како се наводи, представљен је досадашњи рад Савеза на очувању културе и идентитета и промоцији српске заједнице у Румунији.

Ђурић је рекао да су Влада Војводине и Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање посвећени комуникацији са српском заједницом у земљама у окружењу, јер су Срби у Румунији, Мађарској и Хрватској дали неизмеран допринос укупној српској култури и историји.

"То пре свега чинимо тако што подржавамо пројекте који имају за циљ промоцију великих личности српске историје, попут Доситеја Обрадовића, Саве Текелије, Милутина Миланковића и других који су задужили српску историју и културу", рекао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи