Патријарх Иринеј у Канади

Патријарх српски Иринеј је први пут у посети Канадској епархији и српском расејању у том делу света. Повод је прослава десетогодишњице освећења храма Сабора српских Светитеља и освећење њених фресака у Мисисаги, предграђу Торонта.

Српски патријарх Иринеј је допутовао 19. априла у Торонто чиме је почела његова прва посета Епархији канадској.

Патријарха Иринеја на торонтском аеродрому дочекали су многобројни српски верници предвођени свештенством Онтарија, на челу са владиком канадским Георгијем, као и представницима конзулата Републике Србије у Торонту.

У седишту Епархије канадске, манастиру Светог Преображења у Милтону надомак Торонта, патријарха је поздравио епископ канадски Георгије.

"Благодарим Господу што ћемо у овом Пасхалном, Васкршњем периоду у храмовима Епархије канадске наредних дана заједно служити Свете Литургије. Ми смо један народ, и овде и тамо, иако смо физички одвојени, духовно смо заједно и једно, и само тако, уз помоћ Господњу и Светог Саве, превладаћемо проблеме које имамо и тамо и овде", рекао је патријарх.

Током посете патријарх ће увеличати обележавање 25-годишњице епархијског листа и издавачке куће Источник 20. априла, у манастиру Светог Преображења.

Патријарх српски Иринеј ће освештати нови живопис у највећој српској цркви у Канади, храму Срба светитеља у Мисисаги, западном делу Торонта, 22. априла.

Планирана су богослужења и сусрети са патријархом у Хамилтону, Киченеру и Ватерлоу, градовима са великом српском популацијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи