Орлови шампиони - други пут!

Српски Бели орлови из Стокхолма су 15. априла одбранили титулу првака Шведске на Фајнал фору у јужном шведском граду Малмеу. После 34 узаступне победе у савезној лиги, у финалној утакмици савладали су литвански "Höganäs basket".

Стокхолмски Орлови су одбранили титулу првака прве шведске серије "Basketettan", на Фајнал фору у јужном шведском граду Малмеу.

Не само да су двоструки шведски шампиони, већ су направили и велики подвиг-34 узаступне победе у савезној лиги.

На Фајнал фору су се поред Орлова пласирали и тимови Nässjo, Малбас и литвански тим из града Höganäsa на југу Шведске.

Орлови су у првој утакмици савладали екипу Näsjö basket са 75-73 и пласирали се у финале. Други финални тим , Höganäs basket, је истог дана савладао домаћина Малбас са 80-73.

Интересантно је да су се у финалу бориле две европске кошаркашке школе, литванска и српска.

Литванци су кренули јаким темпом и надиграли Орлове, којима је требало двадесет минута да стабилизују своју игру. Литванци су успели да остваре предност од 26 поена (53-27).

Навијачи Орлова се нису предавали и скандирањем са трибина подигли су шампионе на ноге.

Орлови су показали своју праву снагу када је то највише требало и преокренули ток утакмице. Направили су серију од 10 поена. У задњој минути Орлови су стигли Литванце и успели да остваре предност од два поена.

Цела дворана је била на ногама, а када се огласио сигнал за крај утакмице навијачи Орлова су преплавили терен и дигли шампионе на рамена.

"Невероватан је осећај и верујем да је ово највећи успех у историји српског спорта у целој дијаспори. Оправдали смо очекивања свих наших навијача и по други пут показали нашој емиграцији да не постоји баријера преко које не можемо прећи. Предали смо захтев за суперлигу и самим тим смо једини српски клуб на свету који игра у највишем рангу једне стране државе", каже Горан Попов, први човек Орлова.

Клуб Stockholm Eagles постоји само четри године, али успео је да оствари велике резултате. Сада броји преко 2300 чланова. Недавно су основали и фудбалски тим који се такмичи у четвртој лиги.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи