Седам награда за будуће правнике

Тим студената Правног факултета Универзитета у Београду је на 19. такмичењу студената права из области арбитраже и међународног привредног права у Бечу освојио рекордних седам награда - три у екипној и четири у појединачној конкуренцији. За награде се надметало више од 2.000 студената са 282 универзитета из 67 држава широм света.

На 19. такмичењу студената права из области арбитраже и међународног привредног права у Бечу, студенти Правног факултета у Београду освојили су седам награда - три у екипној и четири у појединачној конкуренцији.

Најбоље говорнице на такмичењу Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot су Јелена Арсић, Мина Срећковић, Ања Тасић и Анђелка Тодоровић.

Успехом у Бечу, тим Правног факултета остварио је континуитет у пласману у финалну рунду такмичења, јер последњих неколико година на том такмичењу имају врхунске резултате.

Поред београдског Правног факултета, такав успех има само још и индијски Национални Универзитет правних наука из Калкуте, објављено је на сајту Универзитета у Београду.

На такмичењу, одржаном од 30. марта до 5. априла, за награде се надметало више од 2.000 студената са 282 универзитета из 67 држава широм света.

У тиму Правног факултета били су и Вања Вујновић, Стефан Голубовић, Марина Николић, Ана Одоровић, Ана Петровић и Анђа Савић, док је Владан Петковић учествовао у изради тужбе.

Припремама студената руководили су професор Владимир Павић и асистент Милена Ђорђевић, уз помоћ асистента Марка Јовановића и сарадника у настави Уроша Живковића, који су на овом такмичењу учествовали и у својству арбитара.

Задатак се састојао у решавању једног задатог случаја из области арбитражног права и права међународне продаје робе.

Ове године, студенти су се бавили решавањем проблема који је обухватао следећа правна питања: могућност изузећа адвоката из арбитражног поступка због сукоба интереса, тј. блиских професионалних и личних веза са председником арбитражног већа према одредбама правила кинеске ЦИЕТАЦ арбитраже.

Теме су и последице доцње у испоруци робе, услови за ослобођење од одговорности, накнада штете због губитка пословног угледа и утицај корупције на могућност накнаде штете.

Такмичење се састојало из две етапе. У првом, писменом делу, тимови састављају поднеске у име тужиоца и туженог, док у другој, усменој фази такмичења, симулирају поступак пред међународном трговинском арбитражом, износећи аргументе пред трочлано арбитражно веће.

Квалитетом своје правне аргументације на енглеском језику - и усмене и писане - београдски тим је обезбедио награде за најбоље говорнике, али и награде за најбоље писане поднеске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи