Српски Орлови на Фајнал фору

„Дођите у Малме и подржите актуелног шведског првака“, стоји у позиву који је кошаркашки клуб Бели Орлови из Стокхолма упутио бројним навијачима и поштоваоцима клуба. Фајнал Фор (Final Four) ће бити одржан 14. и 15. априла у Куладас спортској хали (Kulladals Sporthall) у Малмеу.

У Малмеу се наредног викенда одржава Фајнал фор такмичење Бескететан кошаркашке лиге Шведске на којем ће српски Бели орлови из Стокхолма бранити свој прошлогодишњи пласман.

За нешто више од четири године од оснивања Бели орлови из Стокхолма фасцинирају шведску јавност, својом игром, али и клубском организацијом, која се огледа у, за Шведску несвакидашњој, подршци навијача.

Са 22 победе у исто толико мечева поставили су рекорд Баскететана и суверено освојили прво место у групи Север, пласиравши на завршну смотру, која се одржава 14. и 15. априла у Малмеу.

Tим је састављен од шест српских, два грчка, два америчка и два шведска кошаркаша, а победе против Драгонса (124:57) или Ескилстунеа (101:37) најбоље говоре о његовој доминацији.

Горан Попов, председник и оснивач клуба каже да је екипа формирана са циљем да се у овој сезони такмичи у много јачој, Балтичкој ББЛ лиги. На молбу челника Кошаркашког савеза Шведске одлучили су да прво играју у домаћој елити, а након тога у европским лигама.

„Изашли смо им у сусрет и ове сезоне поново наступамо у Баскететану, а надам се да ћемо ускоро и у највишем рангу", изјавио је раније Попов.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи