Летња окупљања и манифестације

Министарство вера и дијаспоре и ове године ће, током летњих месеци, подржати велики број манифестација, летњих школа, кампова и семинара, намењених окупљању наших људи из дијаспоре и Срба из региона. Први пут биће организован фудбалски камп за талентовану децу из дијаспоре.

Министарство вера и дијаспоре и ове године ће, током летњих месеци, подржати велики број манифестација, летњих школа, кампова и семинара, намењених окупљању наших људи из дијаспоре и Срба из региона, саопштено је из тог министарства.

"У сарадњи са локалним самоуправама биће спроведен традиционални пројекат "Упознај државу Србију", у оквиру кога ће се српски студенти који се сада образују у иностранству упознати са радом локалних самоуправа у Србији", најавио је Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре.

Епархија шабачке Српске православне цркве, у сарадњи са Министарством дијаспоре, одржаће манифестацију "Моба", као и летњи камп на Тари у оквиру "Школе пријатељства" са око 600 деце из земаља региона, који ће имати за циљ да деци и младима из дијаспоре омогуће да уче српски језик и ћирилицу, упознају обичаје и културу свога народа, рекао је министар.

Први пут у сарадњи са Спортским савезом Србије биће организован фудбалски камп за талентовану децу из дијаспоре, а поново ће бити организована и "Летња школа уметничког руковођења и кореографије", чији циљ јесте подизање нивоа релевантних знања и искустава сарадника који раде са фолклорним ансамблима у дијаспори.

"Програм летњих стручних пракси за академце из дијаспоре у великим коорпоративним компанијама у Србији и ове године ће бити спроведен, а резулатати из претходних година указују да у дијаспори постоји квалитетан стручан кадар спреман да у Србији заснује радни однос", истакао је министар.

"Улажемо велике напоре да кроз конкретне програме окупљања помогнемо нашем народу који живи у иностранству да очува и унапреди знања српског језика међу децом, омладином и одраслима и да очува српско национално осећање међу њима. Највећи број младића и девојака, учесника ових летњих окупљања, први пут ће овог лета боравити у Србији, кроз 1.500 разних догађаја", закључио је Срећковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи