Позив расељеним лицима

Савез удружења расељених позива све пунолетне расељенике са Косова и Метохије, са боравиштем у Црној Гори, да се упишу у бирачки списак Србије. Ко се не пријави до 14. априла остаће и без права на бесплатне акције од приватизације предузећа.

Савез удружења расељених поново је позвао све пунолетне расељенике са Косова и Метохије, са боравиштем у Црној Гори, да се упишу у бирачки списак Србије, како би могли остварити право гласа на општим изборима 6. маја.

Миленко Јовановић, председник савеза подсетио је да рок за упис бирача истиче 14. априла.

Држављани Србије, који живе у Црној Гори, а не упишу се у бирачки списак матичне државе до 14. априла остаће не само без права гласа, већ и без права на бесплатне акције од приватизације предузећа, као и на многе друге привилегије које остварују или би могли остварити у Србији, навео је он.

Према његовим речима, интересовање расељеника са Космета, који живе у Црној Гори, за учешће на српским општим изборима је испод очекивања.

Многи верују да су уписани у бирачки списак самим тим што су држављани Србије или зато што су гласали пре четири године, што је потпуно погрешно. Сваки држављанин Србије, без обзира да ли је раније гласао или не на посебним бирачким местима у Црној Гори, има обавезу да се поново упише у бирачки списак, односно да се пријави да ће гласати ван Србије, навео је Јовановић.

Председник расељеничког савеза је подсетио да се упис у бирачки списак врши преко амбасаде Србије у Подгорици, конзулата у Херцег Новом, као и посредством удружења расељених лица.

Он је навео да у Црној Гори живи преко 11.000 расељених са Космета, од чега скоро 8.000 пунолетних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи