Пријаве до 14. априла

Вељко Одаловић, секретар РИК-а је изразио уверење да техничких проблема са гласањем припадника дијаспоре на изборима иностранству неће бити. Најважније је обавестити грађане Србије да се пријаве у дипломатско-конзуларно представништво до 14. априла.

Вељко Одаловић, секретар Републичке изборне комисије је изразио уверење да неће бити техничких проблема са гласањем припадника дијаспоре на изборима у државама у којима живе.

Одаловић је за Радио телевизију Србије рекао да је најважније обавестити људе који живе у иностранству да се пријаве у дипломатско-конзуларно представништво.

Срби у дијаспори могу да гласају 6. маја, ако до 14. априла лично поднесу захтев најближем дипломатском представништву, а они који се до тада не пријаве, моћи ће да гласају само у Србији.

Бирачко место у дипломатско-конзуларном представништву Србије биће отворено, ако се за гласање пријави најмање 100 бирача.

То не искључује могућност да се бирачка места отворе с ваљаним разлозима, уколико буде мање од 100 пријављених. Иако то није била пракса, сигурно ћемо то разматрати, истакао је Одаловић.

Држављани Србије могу проверити да ли су на јединственом бирачком списку преко интернет странице Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи