Бржа нострификација диплома у Аустрији

Рудолф Хундсторфер, аустријски савезни министар рада, социјалних питања и заштите потрошача и Себастијан Курц, аустријски државни секретар за интеграцију представили су новине за лакше признавање квалификација стечених у иностранству.

Рудолф Хундсторфер, аустријски савезни министар рада, социјалних питања и заштите потрошача и Себастијан Курц, аустријски државни секретар за интеграцију, на заједничкој конференцији за новинаре представили су новине у циљу лакшег признавања квалификација стечених у иностранству, преносе „Вести".

У аустријским покрајинама, у априлу и мају, биће отворени шалтери за информације, преко којих ће се пратити цео поступак нострификације.

Министар Хундсторфер је подсетио на податке да многи странци у Аустрији раде послове испод својих квалификација. Он је нагласио да се залаже не само за лакше признавање факултетских диплома, већ и за друга занимања и струке.

Себастијан Курц је рекао да се овом приликом представља заједнички водич за сва занимања, без обзира да ли се ради о факултетски образованој особи или занатлији.

За занимања лекара, архитеката и неговатеља најављена су законска побољшања када је реч о признавању квалификација. Истовремено, више ће се обраћати пажња на стечено искуство у раду.

Резултат недавне студије је показао да трећина аустријских држављана рођених у иностранству не ради у складу са својим квалификацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи