четвртак, 05.04.2012, 12:48 -> 14:42
štampajБржа нострификација диплома у Аустрији
Рудолф Хундсторфер, аустријски савезни министар рада, социјалних питања и заштите потрошача и Себастијан Курц, аустријски државни секретар за интеграцију представили су новине за лакше признавање квалификација стечених у иностранству.
Рудолф Хундсторфер, аустријски савезни министар рада, социјалних питања и заштите потрошача и Себастијан Курц, аустријски државни секретар за интеграцију, на заједничкој конференцији за новинаре представили су новине у циљу лакшег признавања квалификација стечених у иностранству, преносе „Вести".
У аустријским покрајинама, у априлу и мају, биће отворени шалтери за информације, преко којих ће се пратити цео поступак нострификације.
Министар Хундсторфер је подсетио на податке да многи странци у Аустрији раде послове испод својих квалификација. Он је нагласио да се залаже не само за лакше признавање факултетских диплома, већ и за друга занимања и струке.
Себастијан Курц је рекао да се овом приликом представља заједнички водич за сва занимања, без обзира да ли се ради о факултетски образованој особи или занатлији.
За занимања лекара, архитеката и неговатеља најављена су законска побољшања када је реч о признавању квалификација. Истовремено, више ће се обраћати пажња на стечено искуство у раду.
Резултат недавне студије је показао да трећина аустријских држављана рођених у иностранству не ради у складу са својим квалификацијама.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар