Конференција медија дијаспоре

"Медији у дијаспори, медији за дијаспору" назив је четвртог скупа новинара и уредника штампаних и електронских медија Срба из иностранства, али и представника медија који се у матици баве дијаспором. Циљ окупљања је међусобна сарадња и умрежавање.

Четврта конференција под називом „Медији у дијаспори, медији за дијаспору" биће одржана 12. априла у Београду. Теме овогодишњег скупа медија дијаспоре су "РТС као јавни сервис дијаспоре и Срба у региону" и "Улога, значај и перспектива медија дијаспоре у контексту глобалне кризе медија".

Присутнима ће се обратити Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре, Предраг Марковић, министар културе, информисања и информационог друштва, Љиљана Смајловић, председница УНС-а и Вукашин Обрадовић, председника НУНС-а. 

Министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић навео је да се очекује присуство представника више од 30 медија из дијаспоре и Срба из региона, као и медија из Србије који се обраћају дијаспори и релевантних институција и јавних сервиса из матице.

Он је истакао да је циљ конференције да окупи новинаре, уреднике и сараднике штампаних и електронских медија из из региона, Европе и света како би се размотриле нове могућности сарадње.

Такође, на конференцији ће бити речи и о превладавању проблема са којима се медији у дијаспори срећу и њиховом бољем повезивању са институцијама и медијима у матици.

Скуп ће бити одржан у просторијама Министарства вера и дијаспоре у Васиној улици у Београду, и просторијама Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије, наводи се у саопштењу. Претходних година Скуп медија дијаспоре се одвијао у оквиру годишњег окупљања делегата Скупштине дијаспоре почетком јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи