Поруке у боци

Дечје одељење Библиотеке града Београда "Чика Јова Змај" организовало је наградни конкурс "Порука у боци" на који је стигло око 550 радова деце, узраста од седам до 14 година. Конкурс се организује више година, а ове је проширен и на децу која су пореклом из Србије, а живе у иностранству.

Поводом Светског дана дечје књиге Дечје одељење Библиотеке града Београда "Чика Јова Змај" организовало је конкурс "Порука у боци".

На литерарни коникурс расписан у периоду од 1. до 27. марта стигло је око 550 радова деце, узраста од седам до 14 година.

Овај конкурс се организује више година, али ове је проширен и на децу која су пореклом из Србије, а живе у иностранству. Овим конкурсом библиотекари су желели да повежу децу из Србије и дијаспоре да размењују препоруке током целе године.

Циљ конкурса је био да деца напишу (пре)поруку за књигу која их је одушевила и из које су нешто корисно научили или која је на њих утицала да промене нешто у свом животу и понашању.

Прву награду за рад који је пристигао из иностранства добила је Катарина Стекић, ученица седмог разреда из Диетликова (Швајцарска), на друго место се пласирао Милош Драгићевић, ученик петог разреда из Брига (Швајцарска), а на треће Сергеј Чупковић, ученик четвртог разреда из Копра (Словенија).

Прва награда у Србији припала је ученику четвртог разреда основне школе "Дринка Павловић" из Београда Оливеру Стрижаку.

Другу награду за радове из Србије добила је ученица трећег разреда из Алексинца Сандра Петковић, док је трећа припала Огњену Милановићу, ученику четвртог разреда основне школе "Владимир Назор" из Београда.

Додељена је специјална награда ученику осмог разреда из Чачка Николи Бранковићу који је препоруку за књигу " Тим лављег срца" Чеде Вуковића написао у стиховима.

Жири је издвојио и 15 радова који су добили похвалнице.

Међу књигама које су препоручили награђени су "Мој дека је трешња" Анђеле Нанети, "Доживљаји Тома Сојера" Марка Твена, " Књига за Марка" Светлане Велмар Јанковић, "Орлови рано лете" Бранка Ћопића, наслови из серијала о Џерониму Стилтону, "Риба риби гризе реп" и друге књиге Јасминке Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи