Православни живот у Јоханезбургу

У Тембиси, предграђу Јоханесбурга тридесет пет чланова локалне афричке заједнице, већином из племена Суту и Зулу, примило је православну веру. Чин крштења су обавили свештеник Фрументије и архимандрит Пантелејмон Јовановић, старешина храма Св. апостола Томе у Јоханесбургу.

У предграђу Јоханесбурга - Тембиси тридесет пет чланова локалне афричке заједнице, већином из племена Суту и Зулу, примило је православну веру.

Чин крштења су обавили надлежни парох, свештеник Фрументије (Таубата) који руководи и сиротиштем Светог Саве Српског у Атридзвилу, у Преторији и архимандрит Пантелејмон (Јовановић), старешина храма Св. апостола Томе у Јоханесбургу, једине српске светиње у Африци.

Новокрштени су претходне три године постепено припремани за примање православне вере, а крштење је обављено у Основној школи "Свети Атанасије Александријски".

Нови чланови Православне цркве у Африци уместо афричких имена: Бусисиве, Аyабонга, Ндладла, Мунгамели, Санелисиве, Носибусисо, Мандиле, Тхебо, Пхумгиле, Бокамосо, Монабисе, Михлели, Хлалантхи, Кханyесиле, Батхобиле, Обонисха, Вуyо, Велисва имају сада православна хришћанска имена: Јелисавета, Марија, Евгенија, Олга, Александра, Јулија, Анастасија, Павле, Димитрије, Серафима, Филомела, Јован, Теодора, Магдалина, Ана, Серафим, Пантелејмон, Касијана, Симон, Матеј, Дамаскин, Илија, Љубав, Вера, Нада, Софија и Лазар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи