Божиноски у Паризу

Иван Божиноски, српски фотограф изложио радове "Деца Ромвила" у оквиру међународних Дана борбе против дискриминације Унеска у Паризу.

Београдски фотограф Иван Божиноски био је почасни фотограф Унеска, крајем марта у Паризу. Изложио је колекцију фотографија «Деца Ромвила».

Уочи међународних Дана борбе против дискриминације (21.-23. Март 2012.) организована је међународна трибина која је окупила многобројне амбасадоре, Унеско клубове и центре, невладине организације за борбу против расизма, људска права...

Иван Божиноски је био једини уметник који је изложио своје фотографије приликом овог догађаја.

«Уметничка дела изложена једино из Србије, и у тако племенитој идеологији сјајни су за имиџ ваше земље», изјавила је Рима Кхаратјан из сектора културе Унеска.

Иван Божиноски је 26. марта на позив Александра Протића, председника Унеско клуба и управника Интеркултурног форума на Универзитету Сорбона, одржао предавање на у оквиру редовних студија где је и изложио своје фотографије.

Током изложби у Паризу, фотографа су примили Зорица Томић, амбасадорка Србије при Унеску, представници Културног Центра Србије, као и представници Организације српских студената у иностранству ОССИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи