Министар позива дијаспору да гласа

Срђан Срећковић, министар дијаспоре позвао је српске држављане који живе у иностанству да искористе своје бирачко право и гласају на предстојећим изборима. Потребно је да доставе своје податке дипломатско-конзуларним представништвима Србије до 15. априла, како би били уписани у Посебну евиденцију бирача у иностранству.

Срђан Срећковић, министар дијаспоре позвао је српске држављане који живе у иностанству да искористе своје бирачко право и гласају на предстојећим изборима, расписаним за 6. мај.

"Да би припадник српске дијаспоре остварио своје бирачко право у иностранству мора да до 15. априла достави дипломатско-конзуларним представништвима Србије своје податке за ажурирање бирачког списка, како би били уписани у Посебну евиденцију бирача у иностранству", наводи се у саопштењу министра дијаспоре.

"Веома је важно да се наша дијаспора пријави за гласање како би било отворено што више бирачких места у свету, чиме би се манифестовала воља наших људи у свету, да активно учествују у политичким процесима у матици", казао је Срећковић.

"Укључивање наше дијаспоре у све друштвене токове у матици и активнија улога у њима јесте опредељење државе Србије, а дијаспора даје и пуну подршку ставу Републичке изборне комисије да се укине "изборни туризам", односно да држава не плаћа одлазак страначких контролора на бирачка места широм света", поручио је Срећковић.

Он је прецизирао да се "након формирања јединственог бирачког списка отвара могућност да на неким наредним изборима српска дијаспора добије прилику да гласа путем поште или интернета, јер су то модалитету утемељени и испробани у пракси у појединим земљама развијене демократије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи