Посланичка места за дијаспору

Српски светски конгрес (ССК) позвао је политичке партије у Србији да подрже одавно присутну идеју да дијаспора добије своје представнике у Скупштини Србије. ССК тражи да нови сазив Скупштине Србије, после избора, донесе закон по којем ће дијаспора бити посебна изборна јединица.

Српски светски конгрес (ССК) позвао је политичке партије у Србији да подрже идеју да дијаспора има своје представнике у Скупштини Србије.

Како је саопштено, ССК тражи да после предстојећих избора, нови сазив Скупштине Србије међу првим донесе закон по којем ће дијаспора бити посебна изборна јединица.

Наводи се и да уколико држављанима Србије у расејању не буде омогућено гласање поштом, дијаспора неће признати резултате избора.

Српски светски конгрес намерава да врши мониторинг изборног процеса, а евентуалне приговоре ће проследивати ОЕБС-у, додаје се у саопштењу.

Српски светски конгрес дијаспоре је организација која настоји да представља интересе српске дијаспоре, односно Срба који живе изван Србије. Основана је у Београду 24. маја 2008. године. Њен председник је Зоран Јовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи