Јубилеј СКД "Ново место"

Српско културно друштво "Ново место" обележава петогодишњицу рада 31. марта у Културном центру „Јанез Трдине“ у Новом месту, у Словенији. Друштво има око 300 чланова који су ангажовани у фолклорној, музичкој, драмско-литерарној и ликовној секцији.

Српско културно друштво „Ново место" позива све заинтересоване да се придруже прослави петогодишњице рада друштва, 31. марта у Културном центру „Јанез Трдине" у Новом месту.

Српско културно друштво "Ново место" је основано 9. марта 2007. године, ради јачања веза са матичном домовином, очувања језика, традиције и културе српског народа у Словенији те развијање сарадње и међукултурног дијалога са другим етничким заједницама и већинским словеначким народом.

Друштво броји нешто мање од 300 чланова.

По жељи чланова у оквиру друштва су основане и активно раде следеће секције: фолклорна, музичка, драмско литерарна, ликовна и фолклорна за одрасле а у оснивању су певачка и спортска секција.

Поред бројних културних садржаја, СКД "Ново место" организује месечна дружења чланова и симпатизера.

Друштво је члан Савеза српских друштава Словеније, преко кога активно сарађује и са Министарством за дијаспору Републике Србије.

Успешно сарађују са више друштава у и изван граница Републике Словеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи