Регионално истраживање токова емиграције

Државе региона треба да сарађују на решавању проблема изазваних емиграцијом, истакао је Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре. Ради промоције истраживања у региону треба подржати иницијативе за прикупљање квалитетнијих података о токовима емиграције како у региону, тако и у земљама ЕУ.

Све државе региона треба да сарађују на решавању проблема изазваних емиграцијом, изјавио је Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре, који је подржао иницијативу за прикупљање података у региону и у земљама ЕУ о томе које су коначне одредице емиграната са западног Балкана.

"Кроз равноправан партнерски однос, државе западног Балкана треба да подрже улагање и подстицај научно-истраживачког рада у овом пољу кроз подршку јачању ресурса, размени знања и искустава на регионалном нивоу", истакао је Срећковић.

Само тако могу се ефикасно решавати проблеми и постићи делотворна политика у пољу миграција и развоја, наводи се у саопштењу тог министарства.

Срећковић је оценио да је питање миграције и развоја веома важно за све земље западног Балкана, које су, за разлику од земаља ЕУ, великим делом земље порекла, односно транзита миграната.

Он је предложио да земље пријема у ЕУ развију осетљивији однос у погледу утицаја који емиграција има на развој земаља у западном Балкану.

Ради промоције истраживања у региону треба подржати иницијативе за прикупљање квалитетнијих података како у региону, тако и у земљама ЕУ, које су коначна одредница емигранта са западног Балкана, додао је Срећковић и закључио да је неопходно организовати регионалне сусрете који би дали смернице за сарадњу у тој области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи