Представништво Републике Српске у Бечу

Милорад Додик, председник Републике Српске отвориo je у Бечу представништво РС у Аустрији. Ово је шесто представништво које је Република Српска отворила, после Београда, Штутгарта, Москве, Јерусалима и Брисела. Шеф представништва jе Младен Филиповић.

Милорад Додик, председник Републике Српске отвориo je у Бечу представништво РС у Аустрији.

Додик је том приликом рекао да је отварање представништва важан тренутак за РС јер се отвара у граду-центру економских, финансијских, па и политичких и регионалних односа.

Он је казао да је политика РС европска политика, која не искључује борбу за националне и државне интересе Срба, који желе да буду уважавани и деле заједничку европску перспективу са свим другим народима на Балкану.

Када је реч о БиХ, Додик је казао да она мора бити "дејтонска", и да може да постоји само уз договор народа који у њој живе.

Александар Џомбић, премијер РС је указао на одличне односе, пре свега привреде, Аустрије и РС, као и да отварање представништва у Бечу треба да прошири сарадњу.

Иницијатор за отварање представништва је Влада РС, а циљ је да се поспеши сарадња у привредном сегменту, привуку инвестиције, објаснио је Џомбић.

Свечаном отварању Представништва, које води Младен Филиповић, присуствовали су Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу, Станислав Чађо, министар унутрашњих послова РС, представници познатих аустријских компанија попут Штрабага, Алпине, Рајфајзенбанке, и Привредне коморе Аустрије.

РС представништва има у Београду, Штутгарту, Москви, Јерусалиму и Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи