Канцеларија ПКС-а у Загребу

Привредна комора Србије отвориће 1. априла канцеларију у Загребу. Повод је обим међусобне размене Србије и Хрватске који је у последњих неколико година порастао седам пута. Први директор канцеларије биће Дренислав Жекић, а ту дужност вршиће две године.

Привредна комора Србије отвориће 1. априла канцеларију у Загребу, а повод је у чињеници да је обим међусобне размене Србије и Хрватске у последњих неколико година порастао седам пута, пренели су загребачки медији.

Одлуку о отварању канцеларије у Загребу донели су Управни одбор и Скупштина Привредне коморе Србије.

Први директор канцеларије биће Дренислав Жекић, новинар и консултант, а ту дужност ће вршити две године, пише Вечерњи лист.

Хрватска господарска (привредна) комора већ десет година има представништво у Београду, а процењује се да у Србији послује око 200 хрватских предузећа, док у Хрватској послује три пута мање предузећа из Србије.

Трговачка размена између две државе расте и прошле године је, према подацима Државног завода за статистику, износила је 829 милиона долара, што је за осам одсто више у односу на 2010. години.

Извоз Хрватске у Србију је износио 479, 1 милион долара што је у односу на 2010. годину пораст од 3,4 одсто, док је увоз из Србије повећан за 14, 8 одсто и износио је 350,2 милиона долара.

Хрватска у робној размени са Србијом бележи суфицит у износу од 129 милиона америчких долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи