Медијска изолација Срба у Хрватској

Србима у Хрватској је потребна већа медијска заступљеност на јавном медијском сервису Хрватске. "Медијски смо изоловани" изјавили су предстваници Срба у Вуковарско - сремској и Осјечко - барањској жупанији на састанку Милорадом Ђурићем, покрајинским секретаром за информисање.

Представници Срба у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији у Хрватској
оценили су да је српска заједница "медијски изолована" у Хрватској.

У разговору са војвођанским секретаром за културу и информисање Милорадом Ђурићем, Срби из овог дела Хрватске казали су да нису довољно заступљени на јавном медијском сервису Хрватске, саопштио је данас Покрајински секретаријат за информације.

Оценили су да би било веома значајно да Срби у Хрватској имају своје информативне емисије, како би били обавештени о значајним темама за заједницу.

Ђурић је са представницима српске националне заједнице разговарао о могућностима сарадње и о реализацији заједничких програма у области културе и информисања.

Културни простор се "не завршава са државним раницама", рекао је Ђурић и додао да је циљ да се помогне у очувању културе и ултурне баштине, како националних заједница које живе у Војводини, ако и српске заједнице у земљама у окружењу.

На састанку је било речи о могућностима мапирања и промоције великана српске културе и историје, који су рођени у уковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији, попут Милутина
Миланковића, Захарија Орфелина, Јосифа Миловука, али и Бранка Радичевића, који је такође био везан за тај крај.

Разговарало се и о могућностима гостовања позоришта из Србије и Војводине, промоцијама књига, изложбама и другим ултурно-уметничким садржајима.

Састанку су присуствовали заменици жупана Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније, Ђорђе Ћурчић и Јован Јелић, Генерални конзул Србије у Вуковару Живорад Симић, заменик
градоначелника Вуковара Дејан Дракулић, директор Српског културног центра Слободан Живковић, директор продукције Заједничког већа општина Срђан Колар и секретарица тог већа Драгана Јецков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи