Нова влада стари проблеми

Асоцијација избегличких удружења Срба из Хрватске је на састанку са представницима Српског народног вијећа у Министарству вера и дијаспоре, добила уверење од представника Срба из Хрватске да ће нова хрватска влада почети далеко озбиљније да се бави бројним проблемима избеглица.

Милојко Будимир, председник Асоцијације избегличких удружења Срба из Хрватске изјавио је да је Асоцијација од представника Срба у Хрватској добила уверење да ће нова хрватска влада почети далеко озбиљније да се бави бројним проблемима избеглица.

Будимир је рекао да је Асоцијација одржала састанак у Министарству вера и дијаспоре с представницима Српског народног вијећа (СНВ) на коме је било речи о положају Срба у Хрватској сто дана после избора нове хрватске владе.

"Поздравили смо одлазак ХДЗ-а, јер нисмо били задовољни начином на који су наши проблеми решавани. То се, првенствено, односи на враћање одузетих станарских права, јер се у најави потпредседника хрватске владе Невена Мимице говори о компензацији за одузета станарска права", нагласио је Будимир.

Према његовим речима, Асоцијација је стално истицала да програм стамбеног збрињавања не може бити супституција за одузета станарска права.

Нова хрватска влада предвидела је, додао је он, да ће проблем свих пензионера који су уплаћивали, а нису примали пензије бити посебно узет у обзир и да ће после готово две деценије та неправда бити исправљена.

Будимир је подсетио на присуство и других проблема, попут обнове кућа, нагласивши да је Асоцијација очекивала да се уведе нови рок за обнову тих објеката и да сви они којима је имовина порушена "буду државна брига".

"Надамо да ће представници Срба у Хрватском сабору коначно почети да решавају те проблеме, јер од тога зависи и повратак Срба у Хрватску", рекао је Будимир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи