Коло пријатељства

Национални ансамбл "Коло" одржаће вечерас на Великој сцени Народног позоришта добротворни концерт под називом "Коло пријатељства", уз учешће бројних гостију у програму. Приход од продаје карата намењен је Културно-уметничком друштву у селу Кучевиште, у Македонији, чији чланови кроз своје активности негују српски национални идентитет и традицију.

Уз учешће бројних гостију у програму, национални ансамбл "Коло" одржаће вечерас на Великој сцени Народног позоришта добротворни концерт под називом "Коло пријатељства".

Гости трећег по реду "Кола пријатељства" биће прваци Београдске опере: Јадранка Јовановић, мецосопран, Снежана Савичић-Секулић, сопран, Дејан Максимовић, тенор, Хон Ли, тенор, Владимир Андрић, баритон и Драгољуб Бајић који ће наступити са ансамблом "Коло".

Уметнички директор програма је Радојица Кузмановић а програм обухвата игре и песме из богатог репертоара ансамбла "Коло" у режији Божидара Ђуровића. Концертом ће на смену дириговати Даринка Матић-Маровић, Ивона Еклемовић и Драгана Јовановић.

Гости ''Кола пријатељства'' биће и бројне јавне личности из културе и спорта међу којима су глумци из филма "Монтевидео, Бог те видео", Дејан Петровић и оркестар Биг Бенд, хип хоп звезде "Recognize", победници шоу програма "Ја имам таленат" Бојана и Никола Пековић и многи други, а велику подршку пружиће и представници дипломатског кора.

Целокупан приход од продаје карата намењен је невладиној организацији "Наша Србија" која ће средства упутити Културно-уметничком друштву у селу Кучевиште, у Македонији, чији чланови кроз своје активности негују српски национални идентитет и традицију.

"Наша Србија" у своје програме укључује децу из Србије и земаља региона, уз велики број пројеката и акција који се реализују под покровитељством Татјане Тадић, супруге председника Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи