Предлози за Кочићеву награду

Завичајно друштво "Змијање" из Бања Луке објављује позив за предлагање кандидата за Кочићеву награду за 2012. годину. Награда се додељује аутору за целокупно стваралаштво или за појединачно дело на српском језику објављено прошле или ове године до 30. априла.

Завичајно друштво „Змијање", као официјелни организатор Кочићевог збора, објављује позив за предлагање кандидата за Кочићеву награду за 2012. годину.

Кочићева награда се додељује аутору за целокупно стваралаштво или за појединачно дело на српском језику (приповетке, драмe и поезија) које - поред неспорних уметничких вриједности - одликује Кочићевски дух, чистота и пуноћа језика, родољубивост, чврстина и јасноћа става, те афирмација слободе и правде као универзалних вриједности.

Ако се предлаже аутор за појединачно дело, онда то дело мора бити објављено прошле или ове године до истека рока за подношење предлога.

Награда се састоји од грамате и новчаног износа који сваке године утврђује Организациони одбор Кочићевог збора.

Аутора за Кочићеву награду могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције за област српски језик и књижевност и поједници, уз обавезу да жирију доставе образложен предлог у писаној или електронској форми, са ширим изводима из рецензија и критика, ако је предлог за целокупно стваралаштво, односно три примерка предложеног дела и писано образложење, ако је предлог за једно књижевно дело.

Рок за подношење предлога је 30. април 2012. године.

Одлука жирија биће објављена до 31. јула, а награда уручена на Кочићевом збору на Змијању, у Стричићима, 26. августа 2012. године испред родне куће Петра Кочића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи