Смотра фолклора у Швехату

Тридесета Смотра културно-уметничког стваралаштва Срба у Аустрији - Швехат 2012. одржаће се 17. марта. Смотра ће окупити близу хиљаду учесника и око две хиљаде посетилаца.

У оквиру Савеза Срба у Аустрији, Српски културно-спортски клуб Бамби из Беча организује јубиларну тридесету Смотру 17. марта у Швехату, у Аустрији.

Ова манифестација, упркос многим тешкоћама, успела је да сачува своју вредност и на делу покаже културу и дух српског народа. На Смотри ће бити око хиљаду учесника, а очекује се око две хиљаде посетилаца.

Сама манифестација предвиђа велики број пропозиција које учесници морају испунити да би се одржао ниво и углед који ужива.

Све награде, дипломе, захвалнице које ће се на крају Смотре доделити свим учесницима и најбољим такмичарима у фолклору (средњи и старији узраст), музици, певању, литерарном стваралаштву, рецитацији, сликарству, вајарству, свирању на националним инструментима и много других тачака обухваћене овим програмом носиће грб, назив и посвету општине која је покровитељ смотре.

Категорије у којима ће се такмичити су: литерарни рад, сликарство, изворно певање-солисти, изворно певање - групе певача, инструменталисти - солисти, инструменталисти - оркестри, рецитације, фолклор - средњи узраст , фолклор - старији узраст.

Поред званичних признања и награда, жири додељује и „Специјалну награду жирија за": нове кореографије и оригинално постављање, очување националне традиције, најбољу музичку обраду, најбољи костим, најбољи наступ групе певача или вокалног солисте, стручног руководиоца најуспешнијег ансамбла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи