Најављена посета патријарха Иринеја Канади

Патријарх српски Иринеј Гавриловић ће у априлу први пут посетити Канадску епархију и српско расејање у том делу света. Повод је прослава десетогодишњице освећења храма Сабора српских Светитеља и освећење њених фресака у Мисисаги, предграђу Торонта.

Из седишта Канадске епархије и црквеношколске општине Сабор српских Светитеља потврђено је да ће патријарх Иринеј у пратњи епископа шумадијског Јована Младеновића и ваљевског Милутина Кнежевића посетити  Канаду од 18. до 30. априла, преносе Вести.

Повод за посету је прослава десете годишњице освећења храма Сабора српских Светитеља у Мисисаги, предграђу Торонта, као и освећење фресака.

Према програму боравка, патријарх ће заједно са епископима и домаћином владиком канадским Георгијем Ђокићем служити Свету архијерејску литургију у манастиру Светог преображења Господњег у Милтону, а 22. априла у цркви Сабор српских Светитеља када ће се обавити и освећење фресака у тој цркви.

Истог дана одржаће се свечани банкет у Капитал банкет центру у Мисисаги уз присуство високих званица из канадске владе, амбасаде Србије и Босне и Херцеговине, те представника Генералног конзулата Србије у Торонту и православних црквених заједница из Онтарија.

Банкет ће бити увеличан појањем српског црквеног хора "Кир Стефан Србин" из Торонта као и наступом српских драмских уметника из Србије и Канаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи