Ликовна секција у Јоханезбургу

Црквено-школска општина Свети Сава у Јоханезбургу покренула је ликовну секцију "Свети апостол Тома". На првом часу, одржаном 11. марта, деца су имала прилику да се упознају са ликовним техникама прилагођеним њиховом узрасту и могућностима.

Црквено-школска општина покренула је ликовну секцију „Свети aпостол Тома" под окриљем Српске православне цркве у Јоханезбургу.

Први час ликовне секције "Свети апостол Тома" је одржан 11. марта, где су деца имала јединствену прилику да вежбају и уче о ликовним техникама које су прилагођене њиховом узрасту и могућностима.

На овим часовима деца ће имати прилику да се упознају и са неким старим ликовним техникама које су наше баке користиле при изради рукотворина у духу српске традиције, као и о старој техници шарања јаја пчелињим воском и обојених у луковини, затим да праве украсе од хлебног теста за славски хлеб, погачу или колач...

У плану је и организација изложбе дечјих радова и њихово објављивање у часопису, медијима и учествовање на разним конкурсима у отаџбини.

Ову ликовну радионицу води Мирјана Христова, која се активно бави сликарством већ тридесет година. Имала је тринаест самосталних излозби како у домовини тако и у иностранству, на десетине колективних хуманитарних изложби.

У Јужну Африку се доселила пре годину дана, основала Арт студио "Уницорн" у Еденвалеу, где живи са породицом и бави се уметношћу.

Рад са децом у ликовној радионици је њен добротворни рад, а часови за сву децу су бесплатни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи