Тирол се сусрео са Србијом

У Инсбруку је отворена интеграциона изложба тиролских и српских пејсажа под називом "TYROL meets SERBIA" у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И. Аутор изложених слика је уметник Звонко Димитријевић. Изложба ће трајати до 12. марта.

У Инсбруку је отворена интеграциона изложба тиролских и српских пејсажа под називом „TYROL meets SERBIA" (Тирол се среће са Србијом) у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, а трајаће до 12. марта.

Аутор свих 27 изложених слика, пејзажа и знаменитости из Тирола и Србије је Звонко Димитријевић, уметник и педагог из Инсбрука.

Изложба је одржана у књижари Бухгалери (Buchgalerie) у којој СПО(Ј)И често организује предавања о разним темама. Занимљива је била поставка слика, које нису, као што је уобичајено, окачене на зид, већ су на њега наслоњене, смештене међу књигама или постављене на штафелаје, на којима су делом и сликане.

Представљени су пејсажи и знаменитости из аустријске покрајине Тирол и Србије - Златно кровче у Инсбруку, Храм Светог Саве на Врачару, Морава, Ђавоља Варош, Голубац, Тара, Срем, тврђава над Куфштајном, скакаоница у Инсбруку, алпска брда Тирола...

Изложба је употпуњена тиролском и српском народном и класичном музиком, као и српским гастрономским специјалитетима, којима су се сви присутни, а нарочито Аустријанци обрадовали.

Циљ изложбе је био да се покажу разлике и сличности две земаље кроз природне лепоте, као и да се представи наш народ и Србија.

На позив Омладинског удружења СПО(Ј)И највише су се одазвали Аустријанци и Срби, али и представници швајцарског и немачког народа, представник босанских муслимана, туристи из Аустралије.

Изложба „TYROL meets SERBIA" била је делом и хуманитарног карактера. Један део новца прикупљеног од продаје слика намењен је српској деци и њиховим породицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи