У Француској превише странаца

Систем интеграције у Француској све лошије функционише признао је током телевизијске дебате француски председник Никола Саркози, заступајући сопствени план ригорозније контроле прилива имиграната.

Француски председник Никола Саркози сматра да у Француској живи превише странаца, а да систем интеграције " све лошије фукционише".

Француски председник је ово изјавио током телевизијске дебате заступајући свој план да преполови долазак нових имиграната уколико буде реизабран за председника.

Саркози, чији је отац био мађарски имигрант, сматра да имиграција може да буде корисна, али да је потребна ригорознија контрола прилива имиграната, кроз оштрије прописе о томе ко може да добије дозволу боравка.

Саркози је најавио намеру да смањи прилив имигранта са 180.000 на 100.000 годишње и ограничи социјалну помоћ имигрантима који живе у Француској више од 10 година.
Према анкетама јавног мњења, Саркози заостаје за кандидатом Социјалиста Франсоа Оландом уочи председничких избора у априлу.

Током свог мандата, француски председник је често изазивао поделе у јавности контроверзним изјавама о расним питањима и имиграцији, као када је непосредно пре нереда у Паризу 2005. године младе деликвенте из париских предграђа назвао "олошем".

За време Саркозијеве владе донети су строжији прописи о имиграцији, а спроведена је и контроверзна кампања депортације Рома.

Најновија полемика избила је после сугестије премијера Франсоа Филона да је клање животиња по верским обичајима застарело, што је погодило јеврејске и муслиманске грађане. Непосредан повод био је телевизијски документарац по коме из кланица у региону Париза излази искључиво месо "халал", обрађено на начин који дозвољава муслиманска вера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи