Дијаспора игра за "16"

На 13. меморијалном турниру РТС-а у малом фудбалу "Играјмо за 16" који се од 1999. године одржава у знак сећања на трагично настрадале колеге у бомбардовању зграде РТС-а, учествује 39 екипа. Мећу њима су четири екипе из дијаспоре - Равна Гора из Дордрехта, Србија 08 Аустрија, ТВ Словенија, РТВ Република Српска.

Меморијални турнир РТС-а у малом фудбалу одржава се 13. пут, у знак сећања на колеге страдале у НАТО бомбардовању. Четири екипе из дијаспоре ове године учествују на турниру- Равна Гора из Дордрехта, Србија 08 Аустрија, ТВ Словенија, РТВ Република Српска.

Турнир се ове године одржава од 4. фебруара. Почео је квалификационим утакмицама екипа РТС и траје до 22. априла, када се играју финалне утакмице Меморијалног турнира у спортском центру „Вождовац" на Бањици.

У првом делу такмичења учествовало је 12 екипа РТС. У другом делу учествују пријатељи турнира (11 екипа), партнери (6 екипа), медији (6 екипа) и дијаспора (4 екипе).

Најбоље екипе из четири групе ће 21. априла (пријатељи, партнери, медији и дијаспора) играти полуфиналне утакмице. Најбоља екипа биће финалиста турнира и играће са екипом РТС Кошутњак.

Екипа ТВ Словеније је прошле године учествовала у ревијалном делу такмичења, а ове године се такмичи. Вођа екипе је Вања Вардјан, одговорни уредник РТВ Словенија.

Спортско друштво Србија 08 у Бечу основано је средином 2008. године. Путем спортских активности желе да допринесу промени имиџа Срба и Србије у Аустрији, као и да младим Србима пруже могућност да се друже, негују матерњи језик и културу.

Ушли су у виши ранг освајањем титуле вицешампиона. После уједињења са клубом Ајакс, клубом који има 90-годишњу традицију, Србија 08 се налази у 5. аустријској лиги Обер лига А, где се и данас такмичи. Поред првог тима, велики успех су реализоване иницијативе Школе фудбала. Ово је њихово треће учествовање на турниру.

РТВ Република Српска сматра да је обавеза и велика част да и ове године учествује на традиционалном турниру "Играјмо за 16". 

"Нажалост наше колеге су изгубиле највредније што човјек има, живот, то им не можемо вратити али морамо им сваке године одати почаст, а спорт је најбољи начин помена, сјећања и поштовања", каже се у писму којим је екипа потврдила учешће на меморијалном турниру.

Организатор турнира је Радио-телевизија Србије. Покровитељ манифестације ове године је Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије, а технички организатор Спортски савез Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи