Београд и Скопље побратими

У Скопљу је на седници скупштине града усвојен документ о побратимству са Београдом. У оквиру предстојеће процедуре озваничења побратимства главних градова Србије и Македоније, најављено је да ће током овог месеца у Београду боравити делегација града Скопља.

Једногласном одлуком саветника скупштине Града Скопља усвојен је документ о побратимству са Београдом.

Коце Трајаковски, градоначелник Скопља је у обраћању на седници истакао да ће братимљењем главних градова двеју суседних и пријатељских држава бити утврђене основе свеукупне сарадње, размену искустава из области јавних служби, урбанизма, заштите животне средине, туризма, сарадње јавних предузећа, средњих школа, у области културе и невладиних организација и заједничког учешћа у европским пројектима.

Томислав Ђурин, амбасадор Србије у Македонији, Трајановском је уручио писмену захвалницу Драгана Ђиласа, градоначелника Београда. У оквиру предстојеће процедуре озваничења побратимства главних градова Србије и Македоније, најављено је да ће током овог месеца у Београду боравити делегација Града Скопља.

На истој седници за почасног грађанина Скопља изгласан је председник Црне Горе Филип Вујановић, као, како је образложено, цењени државник, велики пријатељ Македоније, промотор свестране сарадње како на државном тако и на локалном нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи