Други Међународни фестивал фолклора у Трсту

У Трсту је, 3. марта, у организацији КУД "Мостови-Понтес", одржан други Међународни фестивал фолклора под називом “Прели Прело”. Своје фолклорно умеће је приказало петнаест културно-уметничких друштава из Италије, Словеније и Србије.

У Трсту је, 3. марта, одржан други Међународни фестивал фолклора под називом "Прели Прело". Домаћин и организатор је било Културно-уметничко друштво "Мостови-Понтес" из Трста.

У препуној дворани, пред уваженим локалним званицама, као што је Баса Поропат, председница тршћанске провинције и Богољуб Стојичевић, председник Српске црквене општине, овдашњој бројној српској заједници своје умеће је приказало петнаест културно-уметничких друштава из Италије, Словеније и Србије.

Најчешће су се могле видети игре и чути песме из Србије (из околине Лесковца, Врања, западне Србије, Владичиног Хана), али за бројну публику били су интересантни и наступи италијанске фолклорне групе из Пањака и словеначке из Старог Трга.

Најјачи аплауз добило је "Бранково коло" у заједничком извођену Културно-уметничких друштава "Мостови-Понтес" и "Вук Караџић" из Трста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи