Српска дијаспора као карика

Зоран Милинковић, председник Српског института за јавну дипломатију из Брисела је истакао да је Француска одиграла кључну улогу у додељивању статуса кандидата Србији. Милинковић је недавно био у саставу делегације од петнаестак представника српске дијаспоре из Париза који су разговарали са саветницима председника Француске Николе Саркозија о добијању статуса Србије за чланство у ЕУ.

Француска је одиграла кључну улогу у додељивању статуса кандидата Србији, истакао је Зоран Милинковић, председник Српског института за јавну дипломатију из Брисела. Милинковић је недавно био у саставу делегације од петнаестак представника српске дијаспоре из Париза који су разговарали с дипломатским саветницима председника Француске Николе Саркозија, Дамјаном Лорасом и Оливијеом Бјанкарелијем.

Том приликом Лорас и Бјанкарели су истакли да ће Француска учинити све што је у њеној моћи да би помогла Србији да добије статус кандидата за чланство у Европској унији, преноси организација Дијаспора медија груп (Diaspora Group) из Париза. Истовремено је договорено да се наставе контакти између представника српске дијаспоре са Саркозијевим саветницима.

"У свакодневном контакту са Саркозијевим саветницима сазнали смо да је Француска координираним акцијама водила праву дипломатску борбу иза кулиса, најпре с Немачком, а затим и с Румунијом", рекао је Милинковић.

Милинковић је нагласио да је Дамјан Лорас до сада у неколико наврата ове недеље Србији већ честитао на добијању статуса, као на већ решеном питању, а дафинитивно и у четвртак, одмах по саопштењу одлуке Европског савета у Бриселу.

"Обећали су нам помоћ још 15. фебруара и испунили обећање. На овај начин се истовремено показало да српска дијаспора може да буде велика карика између ЕУ и Србије", поручио је Милинковић, познати активиста српске дијаспоре у Паризу и Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи