Срби из региона на састанку код Тадића

Председник Србије Борис Тадић састаће се у петак 23. децембра са Србима из региона у Београду. Тема скупа ће бити даљи развој добросуседских односа и унапређење положаја српских заједница у државама региона.

Редовни годишњи састанак председника Србије са угледним личностима политичких, културних и невладиних организација, установа Срба у суседним земљама и истакнутим Србима у земљама региона, биће одржан 23. децембра са почетком у 16 сати.

Очекује се да у Београд дођу председник РС Милорад Додик, члан Председништва БиХ Небојша Радмановић и председавајући Већа министара БиХ Никола Шпирић.

Из Хрватске се очекује долазак лидера Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповаца, из Црне Горе председника Социјалистичке народне партије Срђана Милића и председника Нове српске демократије Андрије Мандића, затим председника Удружења Срба и Црногораца у Албанији Павла Јакоја, као и других водећих личности политичких, културних и невладиних организација Срба из Словеније, Румуније и Мађарске.

Из Македоније на састанку се очекује да ће присуствовати посланик у Собрању и лидер Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић, потпредседник те странке и заменик министра културе РМ, Драган Недељковић, посланик и лидер Српске напредне странке у Македонији Драгиша Милетић, председник Културно-информастивног центра Спона, Милутин Станчић и председник Центра Вук Караџић из Кучевишта, Богољуб Нинић.

Први пут су из Црне Горе позване и личности које су биле или које су на челу важних државних ресора у Влади Црне Горе и то бивша министарка за европске интеграције Гордана Ђуровић, министар пољопривреде и руралног развоја Тарзан Милошевић, као и министар здравља Миодраг Радуновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи