Дневник страдања у Чикагу

Митрополит Црногорско - приморски Амфилохије ће 10. децембра у Чикагу представити своје четворотомно дело под називом "Дневник митрополита Амфилохија" које говори о периоду страдања српског народа и светиња на Косову и Метохији 1999 - 2000. године.

У Саборном храму Светог Христовог васкрсења у Чикагу (Редвуд драјв), 10. децембра биће организован разговор са митрополитом Црногорско-приморским Амфилохијем на тему "Страдање православног хришћанима у савременом свету», као и оредстављање дела "Дневник митрополита Амфилохија" у четири књиге које обрађују период страдања српског народа и светиња на Косову и Метохији.

Дневнички и други записи Митрополита Црногорско-приморског Амфилохија из времена почетка НАТО окупације Старе Србије - Косова и Метохије 1999. и 2000. године са досад непознатим детаљима о страдању појединаца и читавих породица, и текстовима о Косовском завету, записани су у четири књиге: "Љетопис новог Косовског распећа" (март - август 1999.), "Љетопис новог Косовског распећа" (септембар 1999. - децембар 2000.), "Косово је глава Лазарева" (беседе, предавања и разговори), "Часни крст Христов и Косовски завјет" (предавања, есеји и беседе).

Митроплит Црногорско- приморски Амфилохије је након обиласка православних верника у Јужној Америци стигао у Чикаго где ће присуствовати Конференцији православних епископа америчког континента, у својству епископа-администратора Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи