Деведесет година у Друштву народа

Мисија Србије при Уједињеним нацијама обележила је 90 година постојања. Том приликом је срспки министар културе Предраг Марковић у Женеви отворио је изложбу изложбу „Иво Андрић писац и (или) дипломата" којом је обележена педесета годишњица од доделе Нобелове награде Андрићу.

Министар културе, информисања и информационог друштва Предраг Марковић поводом 90. година од отварања Мисије Србије при Друштву Народа/Уједињеним Нацијама и обележавања 50 година од доделе Нобелове награде Иву Андрићу, у палати Уједињених Нација у Женеви  отворио је изложбу „Иво Андрић писац и (или) дипломата". Иво Андрић је у саставу Мисије Краљевине Југославије при Уједињеним нацијама у Женеви провео период од 1930 до 1933. године.

Том приликом министар културе уручио је генералном директору канцеларије Уједињених Нација у Женеви Касиму Јомарту Токајеву слику „Пудријера" Марије Драгојловић као поклон Србије. 

„Мале ствари некада представљају метафору много већих ствари и догађаја, као што је код ликова у Андрићевим романима, и обрнуто, некада предимензиониране ствари као што је у овом случају слика „Пудријера", говоре нам о малим, али значајним стварима које чине наше животе лепшим", рекао је министар културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи