Вучић: Србија ће ускоро имати 1.000 километара ауто-путева

Председник Србије Александар Вучић поручио је на свечаности поводом отварања деонице ауто-пута "9. јануар" у Републици Српској, да ће Србија ускоро, до краја ове и почетком следеће године имати хиљаду километара аутопутева и да ће по томе бити прва у региону. Милорад Додик поручио је да Републике Српска гради ауто-путеве и иде својим путем.

Како је рекао Вучић, други пут је на отварању дела ауто-пута у Српској, јер сваки километар ауто-пута представља нешто ново и важно и у РС и у БиХ и важан је за сваког грађанина Српске.

"Сваки километар аутопута је освајање нове цивилизације. Путеви спајају нас, али и све друге народе у БиХ и око нас", истакао је председник.

Наводећи да у РС са поносом говоре да ћете до краја године имати 100 километара аутопута, Вучић је истакао да ће Србија ускоро, до краја ове и почетком следеће године имати 1.000 километара аутопута и да ће по томе бити прва у региону.

"А заостајали смо за Хрватском готово двосктруко...", рекао је Вучић и додао да је то резултат вредног рада и испуњених задатака и циљева.

Радимо одлично, не теоретишемо, не бусамо се у прса, али радимо конкретне ствари за људе у Србији и за људе у Српској, рекао је Вучић додајући ада, када је потребно срца људи из Српске увек су уз оне из Србије и да је то и у Србији, која ће увек помоћи када треба Републици Српској.

Вучић је додао да желимо да имамо добре односе и са Бошњацима, Хрватима, да поштујемо БиХ, али и поручио да колико у Српској воле Србију тако исто народ у Србији воли РС.

Он је додао да је Србија помогла више него претходних година, а помагаће и даље и више јер је Србија прошла кроз тешке реформе које су дале резултате и може да помогне и Српској и БиХ и свима којима је помоћ потребна и који је траже.

Како је навео, договорено је да Србија помогне и општинама у БиХ у којима претежно живе Срби, попут Гламоча, Дрвара, Грахова, те обећао да ће Србија довести ауто-пут до границе и брже него што се очекује.

"Поштујемо интегритет БиХ, али волимо РС и никада то нисмо крили и нећемо да кријемо" рекао је председник Србије.

Вучић је честитао руководству и грађанима РС на новој деоници пута, рекавши да су путеви и мостови најважнији, јер спајају људе и доносе послове за младе, да млади остају овде.

"Зато ћемо да сачувамо родну груду. Без путева неће бити посла, радних места нити жиовта на огњиштима које су на оставили очеви и дедови", поручио је Вучић.

Додик: Градимо путеве и идемо својим путем 

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Републике Српска гради ауто-путеве и иде својим путем, упућена је и гледа да ствиори будућност за генерације које долазе и упутио захвалност Србији и њеном председнику Александру Вучићу на помоћи коју им пружају. 

Он је на отварању деонице аутопута Лакташи - Друговићи рекао да остављају генерацијама услове да овде живе и раде, а знаће се да је једна генерација у тешким условима нашла могућност и снаге и средстава да изгради ауто-пут и подари га Републици Српској.

Како је рекао ауто-пут који се гради је упућен према Србији, наставиће се градња аутопутева у Српској, а за део до границе са Србијом тражиће помоћ од председника Србије Александра Вучића.

"То баш и није много 100 милиона, тако да РС уђе директно у Србију, без оклевања, наплатне рампе и задржавања" рекао је Вучић.

Према његовим речима ово је најбољи период сарадње Србије и РС уз оцену да је реч о сарадњи без оклевања.

Додик је рекао да су неки хтели да зауставе изградњу говорећи да није време, "али смо поруцили да је баш сада време и нисмо стали у остварењу циља".

Председник РС је рекао да се људи памте по ономе што остављају иза себе, да то важи и за Вучића, и за њега и за све друге а да путеви који се граде служе са доласке и одласке, повезивање, сарадњу...

"Ово је пут РС, ово је пут куда идемо и који води у будућност", поручио је Додик. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи