Вучић: Србије да постане успешна земља задовољних грађана

Влада Србије одржала је другу тематску седницу са представницима Светске банке, на којој је премијер Александар Вучић поручио да је његова жеља да Србија постане модерна, економски успешна земља задовољних грађана.

Вучић је истакао да је Влада до сада постигла добре резултате, али је неопходно стално радити на стратешким циљевима и најбољим начинима како да се они остваре, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Премијер је изразио задовољство што је седница владе одржана у Нишу и захвалио регионалној директорки за Југоисточну Европу Елен Голдстин, шефу Канцеларије Светске банке у Србији Тонију Верхејену, као и шефу делегације ЕУ у Србији Мајклу Давенпорту на помоћи коју пружају Влади Србије.

Регионална директорка Светске банке Елен Голдстин изјавила је да је почаствована што има могућност да сарађује са кабинетом премијера Вучића и да је импресионирана резултатима које је Влада до сада постигла.

Голдстин је истакла да ће Светска банка пружити сваку помоћ српској Влади. Пре седнице, Голдстин је разговарала са премијером Александром Вучићем.

Премијер Александар Вучић је у уводном обраћању члановима владе рекао да је претходна ноћ била веома тешка, посебно за њега и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића. 

Вучић је обавестио чланове владе да је један, како је рекао, криминалац дошао испред владе са две ручне бомбе и извукао осигураче из њих.

“"Постојала је у сваком тренутку опасност да дође до активирања ручних бомби. Некако су успели да врате осигураче, а он је савладан"”, рекао је премијер.

Седници су поред чланова владе присуствовали и шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт, као и градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Гости на данашњој седници били су и консултанти Светске банке Вилијам Исакс и Реј Шостак који су пренели своја искуства из области стратешког планирања и креирања ефикасних тимова.

После седнице Владе, премијера и министре очекује низ активности трећег дана, од укупно седам, колико ће заседати у Нишу.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи