Звезда боља од Партизана за финале Суперлиге

Кошаркаши Црвене звезде савладали су "вечитог ривала“ екипу Партизана са 81:73 у другом полуфиналном мечу кошаркашке Суперлиге и пласирали се у финале такмичења. Противник у финалу биће им победник дуела ФМП - Борац.

Најефикаснији у победи Звезде били су Рочести са 23 и Јанковић са 16 и Давидовац са 11 поена, код Партизана истакли су се Вилијамс-Гос са 20, Гагић са 13 и Величковић са 12 поена.

Звезда је славила и у другом полуфиналном мечу, чиме се пласирала у финале домаћег такмичења.

Након бољег старта црвено-белих у прве две деонице, Партизан је успео да стекне предност, која је на моменте износила и девет поена, али и иницијативу на мечу. 

Ипак Звезда је играла знатно боље у последњој четвртини и имала расположен двојац у Рочестију и Јанковићу у кључним моментима утакмице, због чега је успела да надокнади предност Партизана.

Звезда је у последњи минут ушла са шест поена предности, а црно-бели нису успели шутем за три поена да смање предност, која је до краја порасла на коначних осам поена за Звезду. 

Звездин противник у финалу биће победник другог полуфинала у којем се састају ФМП и Борац. ФМП води са 1:0 у тој серији. 

Овако је протекао меч:

22.24 – Крај меча, победа Звезде 81:73 која се пласирала у финале Суперлиге.

21.56 – Завршена је трећа деоница, Партизан води са 62:57. Трећа деоница припада Партизану, који је имао и девет поена у једном тренутку. Црно-бели су на крилима Вона и Гагића успели да стекну предност, док Звезду у животу држи Давидовац офанзивним скоком и поенима са линије за слободна бацања. У редовима црно-белих активирао се и капитен Величковић, док Звезду са друге стране не служи шут за три поена.

21.32 – Настављен је меч.

21.17 – Партизан води на полувремену са 38:37, Најефикаснији у редовима црно-белих је Вилијамс-Гос са 15 поена, Звезду предводи Рочести са осам.

Закувало се у другој четвртини, почело је повредом Добрића, који је у нимало пријатној атмосфери напустио паркет, а наставило се лоше по Звезду техничком Омића. Партизан користи моментум и стиче предност, али утисак је да су црно-бели могли и више да воде против "вечитог" ривала у тим моментима. Звезда је успела да се опорави и поенима Рочестија резултатски врати у меч.

20.51 – Завршена је прва четвртина, Звезда води са 21:18. Након бољег старта Звезде која је повела са 8:4, играло се у серијама. Партизан је направио 7:0, Звезда одговорила са осам узастопних поена, а након смењивања предности црвено-бели су поенима Лесора и Добрића са предношћу завршили прву деоницу.

20.30 – Почео је други меч полуфинала.

20.25 – Играчи обе екипе су на терену, у току је загревање. Меч ускоро почиње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи