Пет голова Луке Јовића у победи Франкфурта

Млади српски нападач Лука Јовић постигао је пет погодака у победи Франкфурта од 7:1 против Дизелдорфа у мечу осмог кола Бундеслиге. Јовић је постао први фудбалер у историји клуба који је постигао пет голова на једном мечу, уједно и најмлађи у читавој историји Бундеслиге.

Ајнтрахт је повео са беле тачке голом Халера у 20. минуту.

Потом је Јовић ступио на сцену, прво је на акробатски начин повисио на 2:0 у 26. минуту, да би 12 минута касније волеј ударцем са ивице шеснаестерца донео убедљивих 3:0, предност са којим се отишло на полувреме.

У другом делу игре поново је стрелац Халер у 50. минуту. 

Само три минута касније гости из Дизелдорфа смањују на 4:1 голом Лукебакија.

Потом је Лука Јовић поново засенио, пошто је млади нападач постигао још три поготка, укупно пет до 72. минута. 

Двадесетогодишњи Јовић је из игре изашао у 86. минуту меча, испраћен овацијама навијача на "Комерзбанк арени".

Јовић је постао први играч у историји Ајнтрахта који је постигао пет погодака на једном мечу, а тек трећи странац у историји Бундеслиге. (Левандовски, Едвалдсон) 

Франкфурт је уписао четврту победу у осам одиграних утакмица и са 13 бодова налази се на осмом месту на табели. Дизелдорф са пет бодова заузима последње место на табели.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи