Читај ми!

Блум посетио избеглице у Србији

Уницефов глобални амбасадор добре воље Орландо Блум посетио је дечје кутке које је Уницеф поставио у Прешеву и Београду и упознао избеглу децу која пролазе кроз Републику Србију на путу ка Западној Европи.

Блум је завршио своју дводневну посету Србији, након што је почетком недеље боравио у Македонији и посетио камп у Ђевђелији где се избеглице укрцавају на возове за Србију и Западну Европу.

После тога је прешао границу са Србијом и упознао неку од деце избеглица и миграната.

„Оно што сам видео је само део напорних путовања деце избеглица и миграната. Веома је узнемиравајуће. Замислите који је то очај који тера породице да напусте своје домове“, рекао је глумац.

„Заиста сам импресиониран Уницефовим брзим одговором на кризу. Посетио сам дечје кутке који деци омогућавају да имају детињство, макар на неколико сати дневно. Ова деца нису слике на екрану, већ стварни људи којима је потребна помоћ“, истакао је Блум.

Уницеф је у Србији, у сарадњи са Данским саветом за избеглице, успоставио два дечја кутка, опремљена образовним материјалима и играчкама, један у Прешеву, близу границе са Македонијом, а други у Београду.

Дечји куци су уточишта да могу да се одморе и да се поново осећају као деца. Унутар ових кутака успостављени су простору за мајке и бебе, где мајке могу неометано да доје и да добију потребну подршку, а деца да добију храну која одговара њиховом узрасту пре него што наставе своја опасна путовања широм Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи